Blog

Artist in Resident at Jingdezhen International Studio, China 2019

Nine international artists, alumni of the European Ceramic Work Centre, were invited to work at Taoxichuan International Studio’s in Jingdezhen, since 2000 years ceramic capital of China.

Read More

Stoken bij het EKWC

Stoken van je beelden is het spannendse stuk van het keramische proces. Ook duurt het vaak langer dan je wil.

Read More

Vormen maken uit massief bij het EKWC

Hol opbouwen is een techniek waarbij de klei van het beeld een mooie dunne wand van gelijke dikte verkrijgt. Maar het is ook een tijdrovende zaak.

Read More

Glazuren bij het EKWC

Glazuren is een vak apart. Je kan een perfect beeld goed verpesten door het verkeerd te glazuren. Lukt het wel dan is kan het laagje glas op je beeld wonderschoon werken.

Read More

Mal maken bij het EKWC

Ik kwam er al snel achter dat je beter niet iets met heel veel uitsteeksels kon maken want een mal daarvoor bestaat dan uit heel veel delen. Ik maakte daarom een vaasje.

Read More

Porselein bij het EKWC

Met porselein boetseren is alsof je iets maakt van snel drogende kauwgom. Het materiaal is lang niet zo gehoorzaam als klei.

Read More

Klei bij het EKWC

Door een extra buis te boetseren in de hol opgebouwde vorm creëer je de mogelijkheid om een groter beeld te maken dat rust op de buis. Per dag lukt het om ongeveer 10 tot 15cm te ‘groeien’. Dan moet de klei drogen tot het leerhard is. Daarna kan je weer verder met het beeld.

Read More

Werkperiode bij het Europees Keramisch Werkcentrum

Ik ben 12 weken intern als artist in residence aan het werk geweest bij het Europees Keramisch Werkcentrum in Oisterwijk. Deze residency is mede mogelijk gemaakt door Amsterdams Fonds voor de Kunst, Stichting Stokroos, Fonds KWADRAAT en het Mondriaanfonds.

Read More

Franciscus & Franciscus over Curaçao III

Het lijkt wel of alle energie uit onze lijven verdwenen is nu we geen werkzaamheden meer hebben. We slapen bijna de hele dag en doen niks!

Read More
Persoon met beschilderd gezicht

Franciscus & Franciscus over Curaçao II

We passen van alle foto’s huidskleur aan die te oranje blijkt bij nader in zien. Een roofvogel die we hebben geschoten boven Booibaai vervangt bij Rachid het vliegtuigspoor.

Read More
2 hoedjes en 2 snorkels om mee te nemen vaar Curacoa

Franciscus & Franciscus over Curaçao

In het voorjaar van 2014 werd F. Franciscus benaderd door Tirzo Martha. Martha was één van de vier scouts voor het staatsieportret van koning Willem Alexander en zeer geïnteresseerd geraakt in het werk van Franciscus en van zijn partner Rienus Gündel Franciscus door de kruisbestuiving van de onderwerpen uit en de techniek van klassieke schilderkunst met fotografie.

Read More

En plein air @ the Northsea

I was taken totally out of my comfortzone by accepting the invitation to help painting the fast changing coastline of Holland en plein air on a boat at sea. Painting, with oils!, was allmost impossible because of the wind and rain.

Read More